Senior

!
ECOstyle
ECO-1603102

VitaalCompleet kat Senior 4 kg Vitalstyle

De leeftijd waarop een kat senior genoemd kan worden, is niet eenvoudig aan te geven. De ene kat blijft langer vitaal dan de andere. Een kenmerk is, dat de ouder wordende kat (nog) meer zal slapen dan de jongere soortgenoot. Oudere katten bewegen dus steeds minder en dat heeft verschillende consequenties:

 1. De oudere kat wordt sneller dik.
  Het huisdier verbruikt namelijk steeds minder energie en overtollige energie wordt omgezet in vetweefsel. Overgewicht geeft overbelasting van spieren en gewrichten.
 2. De spijsvertering verloopt niet optimaal.
  Voor een actief maag-darmstelsel en dus een goed verlopende spijsvertering is beweging namelijk essentieel! Bij een onvolledige spijsvertering komen gifstoffen vrij die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.
 3. Het goed functioneren van organen als de nieren en lever neemt af.
  Deze organen zijn juist verantwoordelijk voor het afbreken en afvoeren van gifstoffen uit het lichaam. 
   

ECOstyle VitaalCompleet SENIOR

Deze speciale kattenvoeding bevat alle belangrijke voedingsstoffen voor katten vanaf ongeveer 8 jaar. Deze specifieke voeding is onder andere samengesteld uit vlees (kip, zalm, rund), granen (o.a. rijst, gerst, tarwe) en kruiden. Het energiegehalte, eiwitgehalte, vetgehalte en de toegevoegde kruiden van het voer is geheel aangepast aan de behoefte van het oudere dier. De ruwe celstof (vezels) uit niet-geraffineerde granen bevorderen een optimale spijsvertering. Ook zorgt de extra ruwe celstof ervoor dat de kattenharen regelmatig en op geheel natuurlijke wijze het lichaam verlaten. Omega 3 en 6 vetzuren uit zalmolie zorgen voor extra vitaliteit. VitaalCompleet Senior bevat specifieke kruiden die de spijsverteringsklieren stimuleren en organen als de lever & de nieren ondersteunen. Een optimale vertering en uitscheiding van afvalstoffen is het resultaat!


Met ECOstyle VitaalCompleet Senior heeft u een verantwoorde, 100% natuurlijke voeding, speciaal voor de oudere kat. Deze voeding geeft de oudere kat meer energie en minder kans op overgewicht. Het bevat een uitgebalanceerde mix van belangrijke eiwitten, vitaminen en mineralen. Een vitale oudere kat in een blakende conditie met een zijdeachtig glanzende vacht is het resultaat!

 

Voedingstip : er dient altijd vers drinkwater beschikbaar te zijn voor de kat.

Voedingsadvies: 1 kopje is circa 60 gram

 

Leeftijd

Hoeveelheid per dag

Katten vanaf 8 jaar

Tot 70 gram

 

Dit is een voedingsadvies; de behoefte van de individuele kat kan hiervan afwijken.

ECOstyle
ECO-1100

VitaalSpeciaal kat Care 4 of 10 kg Vitalstyle

Gezonde voeding is de basis voor een gezonde kat
Aan de basis van een lang, gezond, vrolijk en actief kattenleven staat goede voeding! Goede kattenvoeding is voeding die past bij het gedrag en het spijsverteringsstelsel van de kat. De hedendaagse (huis)kat beweegt minder dan de katachtige in een natuurlijke situatie. Immers, hij hoeft niet op jacht om te kunnen eten, zijn gevulde bakje staat iedere dag weer keurig klaar!

Kattenvoer is vaak (te) energierijk en bij gebrek aan beweging worden katten al snel te dik. Een ander aandachtspunt is dat kattenvoeding vaak (te) licht verteerbaar is! De voedselbrok gaat in een veel te hoog tempo door het korte darmstelsel van de kat. De verteringssappen krijgen niet de kans zich te mengen, de voeding kan niet goed verteren. Onvolledige vertering leidt tot het ontstaan en ophopen van afvalstoffen in het lichaam. Deze zullen uiteindelijk problemen kunnen geven met de gezondheid. 

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij katten zijn: 

 1. Blaasgruis
 2. Nierstoornissen
 3. Continu verharen
 4. Overgewicht
 5. Darmproblemen
 6. Huid- en vachtproblemen

ECOstyle VitaalSpeciaal CARE is onder andere samengesteld uit vlees (kip, zalm, rund), granen (bijvoorbeeld rijst, gerst, tarwe) en kruiden. Het vlees bevat de juiste eiwitten die goed verteerbaar zijn. Het eiwit en energiegehalte van het voer is aangepast, zodat uw kat niet te dik wordt. De ruwe celstof (vezels) uit niet geraffineerde granen bevorderen een optimale spijsvertering . Ook zorgt de extra ruwe celstof ervoor dat de kattenharen regelmatig en op natuurlijke wijze het lichaam verlaten. D e verhouding tussen eiwit, koolhydraten en vet zijn volgens de nieuwste biologische inzichten geheel uitgebalanceerd. Omega 3 en 6 vetzuren uit zalmolie zorgen voor extra vitaliteit. 

ECOstyle VitaalSpeciaal CARE bevat specifieke kruiden die krachtig de spijsverteringsklieren en vooral de lever en de nieren in korte tijd een enorme impuls geven. De organen worden krachtig geactiveerd. Het lichaam van de kat gaat door de kruiden zichzelf in korte tijd reinigen en ontdoen van allerlei afval- en ballaststoffen, die in de loop van de jaren zijn ontstaan. Het resultaat van dit reinigingsproces is al gauw merkbaar. 

Met ECOstyle VitaalSpeciaal Care geeft u uw kat 100% natuurlijke energie, eiwitten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Het gevolg is een gezonde, fitte kat, waarvan u een lange tijd kunt genieten. En de kat? Hij voelt zich vrolijk en speels en zit heerlijk in zijn vel!  

Toepassing:

ECOstyle VitaalSpeciaal CARE kattenvoeding bevat alle belangrijke voedingsstoffen voor katten die extra zorg nodig hebben. In de praktijk gaat het meestal om de volwassen en oudere kat.